-VISIE-

Een tuin is niet iets wat toevallig bij je huis ligt, je moet je tuin beschouwen als een extra kamer van je huis. Daarom zou je tuin volledig kenmerkend voor je karakter moeten zijn.
Je tuin is dan jouw visitekaartje naar de buitenwereld toe, één geheel met je huis en je persoonlijkheid.
Of je nu van moderne, hedendaagse of klassieke tuinen houdt, wij zorgen ervoor dat je ook in je extra buitenkamer lekker in je vel zit. Een tuin is een spel van lijnen, hoogten, vlakten, kleuren en geuren. Een tuin bestaat uit dode maar natuurlijk vooral uit levende dingen.
Iedere tuin is UNIEK. En omdat iedere tuin een uniek gegeven is, behandelen wij iedere tuin als iets speciaal en krijgt ze van ons de aandacht en zorg die ze waard is. Een tuin is een duurzaam gegeven, en net als de eigenaars ervan zal ze mee evolueren in de tijd.

-ACTIVITEITEN-

Tuinarchitectuur

Als een gemotiveerde en gediplomeerde landschaps- en tuinarchitect, in 2006 afgestudeerd aan de Erasmushogeschool te Brussel, Departement Horteco, sta ik in voor het ontwerpen van uw droomtuin - tuindroom. Aandachtig luister ik naar al uw wensen en noden en zet deze daarna om in een modern, mooi, samenhangend en onderhoudsvriendelijk ontwerp.

Tuinaanleg

Voor de aanleg van uw tuinplan zijn er verschillende mogelijkheden. Ofwel staat u zelf in voor de aanleg van uw tuin of coördineert u de werken zelf. Ofwel werkt u samen met ons hiervoor, wij werken nauw samen met verscheidene aanlegbedrijven en alles wat daarbij hoort, om zo uw tuin van A tot Z te kunnen realiseren. Onze vaste partners kan u weervinden onder de rubriek 'samenwerking'.


Tuinonderhoud

Nadat uw tuin werd aangelegd, stopt het uiteraard niet. Een perfect aangelegde tuin kan enkel mooi blijven door goed onderhoud. Wij trachten onze tuinen zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te creëren maar geen onderhoud aan een tuin bestaat jammer genoeg niet. Als u het niet ziet zitten om dit zelf te doen en u wenst graag iemand die wekelijks, maandelijks of 2x per jaar voor een groot onderhoudsbeurt langskomt, kunnen wij u hier ook in helpen.

 

Verdé tuinarchitectuur zorgt voor een volledige begeleiding van je tuinproject. Zowel tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud.

 

 

 

 

Kennismakingsgesprek

Tijdens ons kennismakingsgesprek gaan we in eerste instantie uw wensen en noden bespreken samen met de (on-) mogelijkheden van uw tuin. Wij hechten veel belang aan dit gesprek omdat we goed moeten aanvoelen in welke richting u je toekomstige tuin ziet om zo een passend en doordacht voorontwerp te kunnen opmaken. Tijdens dit gesprek kunnen we u ook een eerste idee geven qua budget en tijdslijn. Dit eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen!

-WERKWIJZE-

 

Opmeten en hoogtemetingen

In deze fase gaan we uw tuin in detail opmeten en de bestaande situatie op papier zetten. Indien het nodig blijkt, voeren we ook hoogtemetingen uit. Dit om tijdens het ontwerpproces gemakkelijk te kunnen werken met de grenzen en mogelijkheden van uw tuin, zodat tijdens de aanleg geen onverwachte problemen boven komen.

 

 

Voorontwerp

Nadat we al het nodige hebben besproken en de voorbereidingswerken zijn afgerond, tekenen we een voorontwerp. Als het voorontwerp gemaakt is, maken we opnieuw een afspraak waarbij we onze ideeën voor uw tuin presenteren. Wij tonen dan eveneens een computergegenereerde 3D-voorstelling van het voorontwerp zodat u een goed ruimtelijk inzicht krijgt van uw tuin. Tevens geven wij u een ruwe prijsindicatie mee zodat u weet waar u aan begint.

Definitief ontwerp

Na de (nodige) aanpassingen van het voorontwerp maken wij een definitief ontwerp. Daarna krijgt u van ons een bundel met alle nodige plannen om uw tuin aan te kunnen leggen, zowel digitaal als op papier. Indien u wenst, kunnen wij ook een vertrouwde tuinaannemer aan u voorstellen voor de uitvoering hiervan. Deze bundel bevat o.a. :

  • Presentatieplan met aanduiding van vormen en materialen.
  • Beplantingsplan: Samen met u worden de planten gekozen, aangepast aan uw grondsoort en de directe omgeving. We overlopen of u bepaalde wensen hebt omtrent hoofdkleuren in de verschillende seizoenen. Is er ook een goede verhouding tussen groenblijvende en bladhoudende planten, en is de bloeiperiode gespreid over het hele jaar - of hebt u andere voorkeuren? Ook zien we er op toe dat uw tuin onderhoudsvriendelijk is en blijft. Op het einde van de rit krijgt u van ons een beplantingsindex (hoeveelheden, kenmerken en foto's) van de gekozen planten samen met een gedetailleerd beplantingsplan.
  • Matenplan. Op dit plan staan de exacte maten van uw tuinontwerp, zowel op Macro, Meso en/of Micro niveau, dit om enige verwarring tijdens de uitvoering te voorkomen.
  • Nutsleidingen. Aanduiding van verlichting, stopcontacten, geluidsinstallatie, wateraanvoer en/of -afvoer, enz.
  • Detaildoorsneden. Indien het nodig blijkt te zijn maken wij ook technische doorsneden en detailtekeningen van bepaalde aspecten van uw tuin, zoals watervallen, waterpartijen, aansluitingen, enz.
  •  Lastenboek. In deze meetstaat van uw tuin beschrijven wij uitgebreid welke werken er dienen te gebeuren voor de aanleg van uw tuinplan, samen met de opbouw van de verhardingen - grondwerken, oppervlaktes enz.... . Met andere woorden, alles van A tot Z om uw tuinplan tot in de kleinste puntjes te kunnen uitvoeren.  Deze meetstaat kan u ofwel gebruiken als draaiboek indien u het tuinplan zelf zal aanleggen of als offerteaanvraag naar tuinaannemers.
  • Vergunningsaanvraag indien nodig.

 

Tuinaanleg 

Voor de aanleg van uw tuinplan laten wij u hierin volledig vrij in de manier u wenst aan te leggen.

U kan zelf voor de uitvoering van het tuinplan zorgen of zelf de werken cöordineren. Hierin kunnen wij u uiteraard steeds assisteren in opvolging en/of raadgeving.

Ofwel kunnen wij zorgen voor een totaalconcept. Indien u hiervoor opteert gaan wij onze vaste partners aanspreken en zorgen wij voor de offertes. Deze worden dan samen besproken met u en de aannemers worden gekozen. Wij volgen automatisch mee de werken op en hoeft u dus zich geen zorgen te maken, wij zorgen ervoor dat de werken volgens de regels van de kunst worden uitgevoerd.

Tuinonderhoud

Nadat uw tuin werd aangelegd, stopt het uiteraard niet. Een perfect aangelegde tuin kan enkel mooi blijven door goed onderhoud. Wij trachten onze tuinen zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te creëren maar geen onderhoud aan een tuin bestaat jammer genoeg niet. Als u het niet ziet zitten om dit zelf te doen en u wenst graag iemand die wekelijks, maandelijks of 2x per jaar voor een groot onderhoudsbeurt langskomt, kunnen wij u hier ook in helpen.